Achillespees

De achillespees is de sterkste pees van het menselijk lichaam en tijdens het hardlopen komen hier soms krachten van wel 12.5 keer het lichaamsgewicht op de pees. Vanuit dit oogpunt is het niet verwonderlijk dat we veel achillespeesblessures zien.

Een relatief groot deel van de hardlopers krijgt te maken met deze blessure. Tijdens dit webinar wordt uitgebreider ingegaan op de risicofactoren voor achillespeesklachten.

Daarnaast wordt dieper ingegaan op de diagnostisering met klinische kenmerken en met behulp van beeldvormende technieken. Zijn alle achillespeesblessures hetzelfde?

Ook wordt de bewijskracht voor de verschillende conservatieve en operatieve behandelopties besproken. Daarin zullen ook prognostische factoren worden aangegeven en tools om het beloop van achillespeesblessures te monitoren.

Type scholing

Webinar (on demand)

Kosten

€45 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

1 punt (algemeen en sport)
Certificaat na afronding

SPREKER

Robert-Jan de Vos

Robert-Jan de Vos werkt sinds 2016 als sportarts op de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde van het Erasmus MC. Hij coordineert het centrum voor peesaandoeningen en is clubarts bij SBV Excelsior. In 2010 is Robert-Jan gepromoveerd met het proefschrift getiteld ‘Imaging and Treatment of Chronic Midportion Achilles Tendinopathy’.
 

kan ik ook een abonnement afsluiten?

Ja dat kan. Met ons abonnement krijg je toegang tot alle webinars en mag je gratis deelnemen aan onze congressen. Maar het is niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Je kunt je ook aanmelden voor losse webinars en congressen.

Abonnement

€695 / per jaar (vrijgesteld van BTW)

    24 punten per jaar
    Toegang tot alle webinars
    Gratis deelname congressen*

*Abonnees mogen gratis aanwezig zijn bij 2 congressen naar keuze.