Enkelletsel

Met bijna 500 duizend gevallen per jaar is lateraal enkelbandletsel een van de meest voorkomende sportblessures in Nederland. Het risico op herhaald letsel is bovendien groot. Deze presentatie, die is opgenomen tijdens een congres over Return to Sport (RTS), gaat over sport specifieke behandeling en revalidatie na acuut enkelletsel en functionele instabiliteit. Welke strategieën zijn evidence-based en wanneer kun je de patiënt weer veilig ‘het veld’ in laten gaan? Ook wordt ingegaan op het traject ná behandeling en wat de sporter kan doen om recidief letsel te voorkomen?

Leerdoelen

  • Behandelstrategieën na acuut lateraal enkelletsel
  • Behandelstrategieën bij enkelinstabiliteit
  • Functionele testen die het RTS proces ondersteunen
  • Adviezen voor zelfzorg na behandeling

Type scholing

Webinar (on demand)

Kosten

€50 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

1 punt (algemeen en sport)
Certificaat na afronding

SPREKER

Evert verhagen

Evert Verhagen is bewegingswetenschapper en in de wetenschappelijke wereld een gerenommeerde onderzoeker op het gebied van sportblessure-preventie. Zelf promoveerde Evert op het onderwerp enkelverstuikingen bij volleyballers. Hij is hoogleraar bij de Afdeling Sociale Geneeskunde van het Amsterdam UMC en het AMS Research Institute. 

kan ik ook een abonnement afsluiten?

Ja dat kan. Met ons abonnement krijg je toegang tot alle webinars en mag je gratis deelnemen aan onze congressen. Maar het is niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Je kunt je ook aanmelden voor losse webinars en congressen.

Abonnement

€695 / per jaar (vrijgesteld van BTW)

    24 punten per jaar
    Toegang tot alle webinars
    Gratis deelname congressen*

*Abonnees mogen gratis aanwezig zijn bij 2 congressen naar keuze.