Sportende kinderen: 2e editie

Tijdens deze tweede editie van het congres over sportende kinderen staan overbelastingblessures centraal. Natuurlijk speelt de groei een belangrijke rol bij het ontstaan bij deze blessures, maar we kijken tijdens dit congres ook naar andere oorzaken zoals de motorische ontwikkeling van het kind, de sportbelasting en preventie in de vorm van krachttraining.

Onderwerpen

Groei gerelateerde blessures:
Welke invloed heeft de groei(spurt) op het ontstaan van blessures? Waar moet je extra alert op zijn bij kinderen in de groei die veel sporten? Welke blessures komen het meeste voor in deze periode? En hoe kun je groei gerelateerde blessures het beste behandelen?

Breden motorische ontwikkeling bij kinderen, nut of noodzaak?
Welke invloed heeft de motorische ontwikkeling van het kind op overbelastingblessures? Is het risico op blessures groter bij kinderen die zich vroeg specialiseren in één sport? Hoe belangrijk is een brede motorische ontwikkeling in het kader van blessurepreventie en sportprestaties? Deze vragen gaan we voorleggen aan een panel van sportartsen, sportfysiotherapeuten en trainers. Ook de zaal mag zijn mening geven.

Sportbelsting en krachttraining:
Teveel trainen en/of te zwaar trainen geeft een grote kans op blessures. Maar waar ligt dan dat kantelpunt? Een belangrijke vraag, zeker bij kinderen die fanatiek zijn en het liefst elke dag willen sporten. Tijdens deze presentatie kijken we naar het belang van belasting en belastbaarheid waarbij onderwerpen als trainingsdruk, excessieve trainingsopbouw, te weinig rust en krachttraining aan bod komen.

Type scholing

Online congres (on demand)

Kosten

€195 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

4 punten: KNGF en Keurmerk
Registers: algemeen, sport en kind

SPREKERS

Roy Schaaij

Kinderfysiotherapeut 

Stijn Geraets

Orthopedisch chirurg

René Wormhoudt

Fysio en founder ASM

Frank Loeffen

Sportarts