sportschouder

Het is belangrijk schouderblessures in een vroeg stadium te herkennen, te diagnosticeren en indien mogelijk te benchmarken. Dit zal leiden tot een meer effectieve aanpak van schouderblessures, waardoor trainings- en wedstrijdverzuim verminderd kunnen worden.

Om de (sport)fysiotherapeut in zijn sportpraktijk handvatten te bieden bij het herkennen, diagnosticeren en benchmarken van schouderblessures is een algoritme als houvast van wezenlijk belang.

Tot voor kort was deze er niet, maar topsportfysiotherapeut Rob Tamminga e.a. hebben samen een algoritme voor schouderblessures bij de sporter ontwikkeld, waarbij het accent ligt op de bovenhandse sporter. In het algoritme is de huidige wetenschappelijke kennis samengevoegd met de best practice als basis.

Het algoritme is voor iedereen in de sportmedische praktijk bruikbaar bij (bovenhandse) sporters met schouderblessures.

Type scholing

Webinar (on demand)

Kosten

€40 (vrijgesteld van BTW)

Accreditatie

1 punt (algemeen en sport)
Certificaat na afronding

SPREKER

Rob Tamminga

Rob Tamminga is als sportfysiotherapeut verbonden aan Bergman Clinics in Naarden en Adviseur Topsport & Orthopedie Fysio-Holland-Medicort. Daarnaast is hij werkzaam als hoofdfysiotherapeut bij het Nederlandse Honkbalteam, het Nederlandse Beachvolleybalteam en het Nederlandse Snowboardteam en is consulent bij diverse andere Nederlandse sportbonden.

kan ik ook een abonnement afsluiten?

Ja dat kan. Met ons abonnement krijg je toegang tot alle webinars en mag je gratis deelnemen aan onze congressen. Maar het is niet verplicht om een abonnement af te sluiten. Je kunt je ook aanmelden voor losse webinars en congressen.

Abonnement

€695 / per jaar (vrijgesteld van BTW)

    24 punten per jaar
    Toegang tot alle webinars
    Gratis deelname congressen*

*Abonnees mogen gratis aanwezig zijn bij 2 congressen naar keuze.